U ovom videu, prikazale smo vam kratak vodič kroz Granadu, grad kome se ime nadenuli Mavari i u prevodu znači nar. Granada je jedan od najvećih bisera Anadaluzije, južne pokrajine u Španiji. Grad fascinantnih ostataka stare mavarske kulture i domaćin najčuvenije mavarske tvrdjave Alhambre.

Mi smo ovoga puta, nažalost, provele samo nekoliko sati u ovom gradu, ali, svakako bi jako volele da ga ponovo, mnogo detaljnije obidjemo.

U Alhambru, nažalost, propustom turističke agencije sa kojom smo putovale, nismo mogle da udjemo, pa je to razlog više da Granadu ponovo stavimo na našu putničku listu. O toj našoj situaciji pisale smo detaljnije na našem blogu – Alhambra – tako blizu, a tako daleko Ukoliko planirate obilazak Albambre i Granade, obavezno pročitajte ovaj blog, jer sadrži mnogo podataka koji vam mogu pomoći da blagovremeno nabavite karte i obidjete sve što želite u ovom gradu.

NAPOMENA: Video nije pravljen u naučne i edukativne svrhe, već isključivo u informativne i iskustvene. Takodje, moguće su greške u izgovoru nekih španskih reči, jer nismo vrsni poznavaoci istog, već samo strastveni putnici koji žele da vam predstave destinacije i daju osnovne informacije za upoznavanje sa gradom.
______________________________________________________________
U vezi sa Andaluzijom, kao i u vezi sa putovanjima u druge gradove preko turističkih agencija, možete pogledati ostale naše Youtube videe.
______________________________________________________________
O svemu ovome, pisale smo i na našem blogu

O svim ostalim detaljima u vezi sa Andaluzijom, možete pročitati na našem blogu:

– Alhambra – tako blizu, a tako daleko

– Granada – grad istoka na zapadu

– Kordoba – grad iznenadjenja

– Sevilja – grad koji osvaja

– Toremolinos – tamo gde su jutra najlepša

_______________________________________________________________
Možete nas zapratiti i na Instagramu

source

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Яндекс.Метрика