Veolia Transport je prisutna u Srbiji od kraja 2006, kada je kroz proces privatizacije kupila većinski deo akcija AD Litas Požarevac. Od tada neprekidno radim na uspostavljanju standarda za upravljanje bezbednim i održivim transportnim rešenjima.
Za prethodni period investirala je preko 9 mil EUR u obnovu voznog parka, tako da je prosečna starost voznog parka spuštena za 6 godina. Osim toga uvodi savremene tehnologije i u svim drugim segmentima poslovanja, kao što su elektronske pojedinačne i mesečne karte za vožnju, zatim sistem praćenja vozila u realnom vremenu putem GPS-a. Svi ovi sistemi i investicije ne pojednostavljuju samo poslovanje Veolie, već doprinose očuvanju čovekove okoline, pružaju veći komfor i bezbednost putnika.
Dve glavne lokacije sa kojih Veolia u Srbiji vodi poslovanje nalaze se u Požarevcu i Beogradu. U svakoj od njih nalazi se savremeni dispečerski centar u kome se uz pomoć softverskih rešenja poslednje generacije i GPS sistema vrši planiranje i upravljanje voznim jedinicama.
U skladu sa potrebama putnika i savremenim svetskim standardima Veolia Transport u Srbiji ide i ispred zahteva lokalnih samouprava.
Tako da sva nova vozila koja uvodi u saobraćaj na gradskim linijama ne samo da jesu niskopodna i omogućavaju bezbedniji i komforniji ulazak i izlazak putnika ,već su opremljena i klima uređajima.
Takođe nova vozila u saobraćaju u Beogradu su opremljena i specijalnom rampom koja mogućava jednostavan ulazak i izlazak osobama sa posebnim potrebama.
Turistička agencija LITAS posluje u sastavu istoimenog preduzeća sa tradicijom dugom preko šest decenija. LITAS je preduzeće registrovano za prevoz putnika u linijskom i turističkom autobuskom saobraćaju. U postupku privatizacije krajem 2006. godine, tada društveno preduzeće LITAS, postaje deo multinacionalne kompanije Veolia Transport čije se sedište nalazi u Parizu. Turistička agencija nastavlja svoju delatnost u okviru nove firme Veolia Transport Litas a.d. Požarevac organizacijski u poslovnicama Požarevac i Veliko gradište. Od 01.03.2011 proširuje svoje poslovanje i u Beogradu.
Osnovne delatnosti agencije su:

Organizacija đačkih ekskurzija u zemlji i inostranstvu,

Letovanja i zimovanja,

Grupna putovanja u zemlji i inostranstvu,

Individualni aranžmani,

Iznajmljivanje turističkih autobusa.

Turistička agencija Litas je članica YUTA-e i poseduje licencu OTP 147/2010 od 09.02.2010.

source

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Яндекс.Метрика